تحصیل در آمریکا برای سال 2024 و تصمیم برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا به دلایل متفاوتی، متقاضیان بسیاری در ایران و جهان دارد. بنابراین تصمیم گرفتیم برای آشنایی مخاطبان عزیز سایت لتسگو یونی با صفر تا صد تحصیل در کشور آمریکا در مقاطع مختلف و اطلاع از مدارک مورد نیاز اپلای آمریکا این مطلب را تهیه کنیم. امیدواریم با خواندن تمام این مطلب، به پاسخ پرسش‌های خود در خصوص تحصیل در آمریکا به طور کامل برسید.

قبل از هر چیز بهتر است بدانید، کشور آمریکا از 50 ایالت، 1 حوزه فدرال، 5 سرزمین خودمختار و مجموعه‌ای از جزایر پراکنده تشکیل شده است و 9 منطقه زمانی دارد! همچنین این کشور به نخستین قدرت اقتصاد جهان تبدیل شده است و پس از آلمان و چین سومین صادرکننده بزرگ جهان محسوب می‌شود.

ایالات متحده که خود بر پایه جذب مهاجر شکل گرفته است، سالانه به طور متوسط پذیرای 1میلیون مهاجر است.

یکی از پرتقاضاترین روش های مهاجرت به آمریکا، مهاجرت تحصیلی است. به این دلیل که، تعداد زیادی از بهترین دانشگاه‌های جهان در این کشور قرار دارد، بنابراین مشخص است که تحصیل در آمریکا مورد توجه متقاضیان مهاجرت تحصیلی است و دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های آمریکا، رقابت گرمی دارد.

تحصیل در آمریکا

کشور وسیع ایالات متحده آمریکا بیش از 6 هزار موسسه آموزش عالی دارد که تحصیل در سطوح مختلف آکادمیک را برای شهروندان و همچنین متقاضیان مهاجرت تحصیلی امکان‌پذیر کرده است. به طور کلی دانشگاه های آمریکا به 2 بخش عمده تقسیم می‌شوند؛ دانشگاه‌هایی که مراکز تحقیقاتی هستند و تمامی مقاطع آکادمیک را پوشش می‌دهند، و دانشگاه‌هایی که تا مقطع کارشناسی پذیرش تحصیلی دارند.

در سال‌های اخیر بسیاری از موسسات آموزش عالی صاحب‌نام آمریکایی در دیگر کشورهای جهان شعبه‌هایی تاسیس کرده‌اند که به عنوان منبع درآمد گزینه موفقی بوده است.

از جمله دانشگاه های آمریکا که در دیگر کشورها نیز پردیسی دایر کرده‌اند می‌توان به کالج پزشکی ویل کرنل، دانشگاه تگزاس A&M، دانشگاه جرجتاون ،دانشگاه نورث وسترن، دانشگاه کامن ولث ویرجینیا، دانشگاه کارنگی ملون در قطر، دانشگاه مونتانا، دانشگاه ایالتی میشیگان و مؤسسه فناوری روچستر در دوبی اشاره کرد.

تحصیل در آمریکا 2023

هر یک از موسسات آموزش عالی در ایالات متحده شرایط تحصیل مشخصی برای پذیرش تحصیلی دانشجویان بین‌المللی در نظر گرفته‌اند؛ اما به طور کلی برای مهاجرت تحصیلی باید طبق قوانین آموزش عالی عمل کرد.

پس از مطالعه سایت رسمی موسسه مورد نظر برای تحصیل در آمریکا در گام اول نیاز به معادلسازی مدارک تحصیلی خود دارید. برای این امر باید آخرین مدرک فارغ‌التحصیلی به همراه ریز نمرات را تهیه کنید.

در سیستم آموزشی آمریکا دانشجویان کارشناسی پیوسته (undergraduate program) 8 ترم را در 4 سال سپری می‌کند. دانشجویان دوره کالج هم حدود 2 تا 4 سال در این مقطع مشغول به تحصیل می‌شوند. تعداد واحدهای دوره کارشناسی ارشد در مجموعه‌های آموزش عالی این کشور مشابه ایران 30 تا 33 واحد است که حدود 2 سال به طول می‌انجامد.

متقاضیان مهاجرت تحصیلی آمریکا پس از اقدام برای دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های آمریکا می‌توانند برای معادلسازی مدارک خود از سایت‌های رسمی مانند سایت WES دولت آمریکا استفاده کنند.

برای این هدف باید یک نسخه کپی برابر اصل از مدرک فارغ‌التحصیلی و یک نسخه از ریزنمرات دریافت شده از موسسه محل تحصیل را در سایت آپلود کنید. پس از پرداخت هزینه، معادسازی در طول 7 روز کاری انجام می‌شود و به صورت خودکار به موسسه آموزش عالی مربوطه ارسال می‌شود.

برای تحصیل در آمریکا به عنوان یک کشور انگلیسی‌زبان باید تسلط کافی بر این زبان داشته باشید. برای اثبات مهارت زبان انگلیسی باید کارنامه آزمون بین‌المللی معتبر (اعتبار تا 2 سال پس از تاریخ آزمون) با نمره مناسب مقطع آکادمیک ارائه کنید.

مدارک شناسایی، مدارک فارغ‌التحصیلی و سوابق تحصیلی و سایر مدارکی که نیاز به ترجمه دارند باید ترجمه رسمی شده و مهر تایید وزارت امور خارجه و دادگستری ایران در آن‌ها درج شده باشد.

برای اخذ پذیرش تحصیلی و درخواست ویزا برای تحصیل در امریکا اسکن مدارک کافی‌ست، اما برای ثبت‌نام و ارائه گواهی اشتغال به تحصیل به اداره مهاجرت باید اصل مدارک هم همراه داشت.

باید توجه داشت که به علت بالا بودن رقابت اخذ پذیرش تحصیلی دانشگاه‌های آمریکا، متقاضیان مهاجرت تحصیلی موظف به شرکت در آزمون ورودی هستند. این آزمون‌ها که نوع آن بسته به مقطع آکادمیک تعیین می‌شوند، سرنوشت درخواست متقاضی برای تحصیل در آمریکا را مشخص می‌کنند.

امتیاز آزمون ورودی به همراه سایر مدارک تحصیلی توسط مسئولان پذیرش تحصیلی دانشجویان بین‌المللی ارزیابی می‌شود و در صورت واحد شرایط بودن گواهی SEVP (فرم اختصار عبارت Student and Exchange Visitor Program) صادر می‌شود که مهم‌ترین مدرک برای درخواست ویزای تحصیلی کشور آمریکا به حساب می‌آید.

باید توجه داشت که آمریکا از 50 ایالت تشکیل شده و هر یک از این ایالت‌ها شرایط و قوانین مهاجرتی و تحصیلی مشخصی برای متقاضیان پذیرش تحصیلی در نظر می‌گیرند؛ برای درک دقیق شرایط هر یک از دانشگاه های آمریکا باید سایت رسمی آن را به دقت مطالعه کرد. در ادامه این مبحث به بررسی کلی شرایط پذیرش برای تحصیل در آمریکا می‌پردازیم.

مهاجرت تحصیلی به آمریکا با لتسگو یونی

شرایط تحصیل رایگان در آمریکا

متقاضیان مهاجرت تحصیلی آمریکا می‌توانند با اخذ پذیرش دانشگاه‌های دولتی ایالات متحده، تحصیل رایگان در آمریکا را تجربه کنند. البته دانشجویان بین‌المللی به خصوص با ملیت ایرانی شرایط بسیار پیچیده‌ای برای این هدف دارند؛ درواقع ایرانیان شانس چندانی برای تحصیل رایگان در آمریکا ندارند؛ مگر اینکه متقاضی شرایط بسیار ویژه‌ای داشته باشد.

اما با استفاده از برنامه‌های کمک‌هزینه تحصیلی متقاضیان مهاجرت تحصیلی هم می‌توانند از هزینه‌های تحصیل و حتی زندگی بکاهند. البته باید درنظر داشت که بورسیه تحصیلی ایالات متحده بر اساس ویژگی‌های فردی متقاضیان طراحی شده است؛ بنابراین با توجه به رقابت تنگاتنگ میان متقاضیان پذیرش و بورسیه باید رزومه تحصیلی بسیار درخشانی ارائه داد.

برای دریافت بورسیه تحصیلی موسسات آموزش عالی آمریکا باید معدل مدرک فارغ‌التحصیلی و ریز نمرات و همچنین نمره مدرک زبان بسیار بالا باشد؛ برای مثال برای بورسیه شدن در مقطع کارشناسی حداقل نمره 19 در معدل و 18 به بالا در ریز نمرات دوره دبیرستان و 6.5 در نمره آیلتس نیاز است. ارائه سوابق تالیفی و پژوهشی در مقاطع عالی برای اخذ بورسیه تحصیلی در نتیجه درخواست موثر است. 

به طور کلی هر یک از برنامه‌های کمک‌هزینه تحصیلی مزایا و شرایط منحصر به فردی دارد؛ اما متقاضی باید حداقل امتیاز لازم در آزمون ورودی دانشگاه و مقطع آکادمیک مورد نظر را کسب کرده باشد. لازم به ذکر است که حد نصاب نمره آزمون برای اخذ بورسیه تحصیلی با پذیرش تحصیلی متفاوت است.

شرایط سنی تحصیل در آمریکا

گپ تحصیلی و شرایط سنی متقاضی مهاجرت تحصیلی در هر دو مرحله اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی آمریکا اهمیت بسیاری دارد. گپ یا فاصله زمانی اخذ آخرین مدرک تحصیلی و تاریخ اخذ پذیرش و درخواست ویزا نباید زیاد باشد.

بهترین سن برای تحصیل در آمریکا در مقطع کارشناسی تا 24 سال است. باید توجه داشت که تمامی شرایط متقاضی با هم مورد بررسی قرار می‌گیرد؛ اگر شرایط سنی در مزر محدود تعیین شده باشد، اما دیگر شرایط به صورت ایده‌آل در پرونده درخواست دیده شود، می‌توان به نتیجه درخواست امیدوار بود.

بهترین سن برای درخواست پذیرش تحصیلی دوره کارشناسی ارشد دانشگاه های آمریکا 25 تا 30 سالگی است. متقاضیان تحصیل در آمریکا در مقطع دکترا هم باید تا سنین 40 سالگی اقدام کنند. جهت اخذ بورسیه تحصیلی باید به شرایط سنی برنامه کمک‌هزینه تحصیلی توجه کرد.

تحصیل در آمریکا در مقاطع مختلف تحصیلی

تحصیل در آمریکا مقطع کارشناسی

دانش‌آموزان پس از اتمام دوره 12 ساله دبیرستان می‌توانند برای تحصیل در دوره کارشناسی دانشگاه‌های آمریکا اقدام کنند. باید توجه داشت که مدرک فارع‌التحصیلی 12 ساله برای اخذ پذیرش تحصیلی اهمیت دارد.

اگر متقاضی دیپلم دوره‌های هنرستانی داشته باشد که در نظام آموزشی ایران پیش‌دانشگاهی ندارند، باید در یک دوره کاردانی تحصیل کند و پس از فارغ‌التحصیلی از آن برای اخذ پذیرش اقدام کند. این دوره می‌تواند در دانشگاه‌های ایرانی باشد یا در کالج‌های آمریکایی.

دوره کارشناسی در مجموعه‎های آموزش عالی آمریکا 4 سال به طول می‌انجامد. برای اخذ پذیرش تحصیلی از این دوره باید از آزمون‌های ورودی موسسه آموزش عالی مورد نظر امتیاز لازم را کسب کرد؛ آزمون‌های موضوعی یا استدلالی SAT از جمله متداول‌ترین آزمون‌های ورودی دانشگاه های آمریکا هستند.

آزمون SAT چهار توانایی زبان انگلیسی، ریاضی، خواندن و علوم پایه را ارزیابی می‌کند و در بخش اختیاری مهارت نوشتاری متقاضی مهاجرت تحصیلی را می‌آزماید. این آزمون اغلب در پذیرش کالج‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آزمون ‌های استدلالی و موضوعی SAT هم نوعی از این آزمون هستند که در نوع موضوعی روی رشته‌ای مشخص تمرکز می‌شود و در نوع استدلالی برای رشته‌های فنی استفاده می‌شود. این نوع از آزمون‌های SAT در پذیرش دانشگاه های آمریکا به کار گرفته می‌شود.

یکی دیگر از آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های آمریکا آزمون ACT نام دارد (اختصار عبارت American College Testing) که متداول‌تر از آزمون SAT است. در این آزمون 215 سوال در 4 بخش اجباری و یک بخش اختیاری نوشتاری مهارت‌های مربوط به تسلط زبان انگلیسی، ریاضی و علوم ارزیابی می‌شوند.

این آزمون‌ها هر ساله بیش از 6 بار توسط دانشگاه‌ها و دیگر مراکز اجرایی دیگر برگزار می‌شوند. اعتبار کارنامه این آزمون‌ها دو سال است؛ در صورت پایان اعتبار، متقاضی مهاجرت تحصیلی باید دوباره در آزمون شرکت کند.

علاوه‌بر کسب امتیاز لازم از آزمون‌های ورودی، متقاضی مهاجرت تحصیلی باید مدرک زبان انگلیسی معتبر نیز ارائه داد. با اینکه مهارت متقاضی در این مورد با شرکت در آزمون ورودی هم مشخص می‌شود، اما برای درخواست پذیرش تحصیلی باید مدرک زبان انگلیسی با نمره معادل 6 آیلتس به بالا ارائه داد. 

البته این نمره حداقل نمره مورد نیاز است؛ تحصیل در برخی رشته‌ها نمره بالاتری از آزمون زبان انگلیسی نیاز دارد. به عبارت دیگر، رشته و قوانین پذیرش تحصیلی دانشجویان بین‌المللی مجموعه آموزش عالی مورد نظر تعیین‌کننده نمره زبان انگلیسی در مدرک معتبر بین‌المللی است.

افزون بر این، مدارک دیگری همچون کارنامه (دبیرستان و / یا دانشگاه) و ریز نمرات، خلاصه‌ای از سوابق کاری و تحصیلی، انگیزه نامه یا بیانیه هدف، فیش پرداخت هزینه درخواست، نمونه از مهارت نوشتاری متقاضی به زبان انگلیسی، عکس پاسپورت، نمره معدل آخرین مدرک تحصیلی (GPA)، توجه به شرایط سنی تعیین شده از سوی دانشگاه و ... برای اخذ پذیرش تحصیلی دانشگاه های آمریکا در مقطع کارشناسی مورد نیاز است.

جهت ارزیابی وضعیت تحصیلی متقاضیان برخی دانشگاه‌ها هزینه‌ای به عنوان اپلیکیشن فی دریافت می‌کنند. این هزینه بسته به قوانین پذیرش تحصیلی برای تحصیل در آمریکا حدود 75 تا 100 دلار آمریکا برآورد می‌شود.

پس از اخذ پذیرش تحصیلی متقاضی می‌تواند برای درخواست ویزای تحصیلی آمریکا اقدام کند. با توجه به وضعیت روابط ایران با ایالات متحده، متقاضی باید شرایط فوق‌العاده و ویژه‌ای داشته باشد تا بتواند مسئولان پذیرش تحصیلی و همچنین آفیسر پرونده ویزای تحصیلی آمریکا را برای مهاجرت تحصیلی خود اقناع کند.

دانشجویان این مقطع آکادمیک با ویزای تحصیلی آمریکا می‌توانند حین تحصیل مشغول به کار دانشجویی هم شوند. بر اساس قوانین مهاجرتی ایالات متحده اشتغال باید به صورت پاره‌وقت و تا سقف 10 ساعت در هفته باشد. در برخی موارد دانشجو می‌تواند تا 15 ساعت هم به کار دانشجویی اشتغال داشته باشد. درآمد حاصل از کار نیمه‌وقت دانشجویی به ازای هر ساعت حدود 7 تا 9 دلار است.

تحصیل در آمریکا مقطع فوق لیسانس

مقطع کارشناسی ارشد در سیستم آموزش عالی ایالات متحده حدود 2 سال (4 ترم تحصیلی) طراحی شده است. متقاضیان مهاجرت تحصیلی در این مقطع باید مدرک فارغ‌التحصیلی کارشناسی را با معدل کل خوب دریافت کرده باشند تا بتوانند برای پذیرش تحصیلی اقدام کنند. به عبارتی دیگر، افرادی می‌توانند در این مقطع تحصیل کنند که ۱۶ سال تحصیلات رسمی را گذرانده باشند.

مانند مقطع تحصیلی پیشین، متقاضیان پذیرش تحصیلی مقطع کارشناسی هم باید بسته به قوانین مجموعه آموزش عالی مورد نظر و رشته انتخابی در یکی از آزمون‌های ورودی دانشگاه مانند آزمون GRE، آزمون GMAT و آزمون LSAT شرکت کنند و با کسب امتیاز لازم برای پذیرش اقدام کنند.

آزمون GRE مختص رشته‌های مهندسی، آزمون GMATبرای رشته مدیریتی در مقطع کارشناسی ارشد، آزمون  LSAT مختص پذیرش دانشجویان حقوق، آزمون MCATبرای پذیرش کالج های پزشکی و آزمون‌های زبان انگلیسی بین‌المللی مانند آیلتس، تافل، پیرسون و آزمون کمبریج برای اثبات مهارت این زبان طراحی شده‌اند.

پس از دریافت کارنامه آزمون متقاضی می‌تواند برای اخذ پذیرش تحصیلی از رشته و دانشگاه مورد نظر اقدام کند. برای این منظور باید شرایط و مدارک مورد نیاز برنامه تحصیلی را مهیا کند و پس از تکمیل فرم درخواست مدارک را نیز ضمیمه آن به دست مسئولان پذیرش تحصیلی دانشجویان بین‌المللی برساند. 

بیشتر دانشگاه‌ها از طریق سایت رسمی دانشگاه امور مربوط به پذیرش تحصیلی و دریافت مدارک را مدیریت می‌کنند، اما طبق قوانین برخی دانشگاه‌های آمریکا اصل و ترجمه مدارک باید به صورت پستی ارسال شود. در این صورت باید زمان انتقال مدارک را نیز محاسبه و زمان مناسبی برای اخذ پذیرش تحصیلی اقدام کرد.

مدارک مورد نیاز پذیرش تحصیلی به رشته و دانشگاه مورد نظر بستگی دارد که در سایت رسمی مجموعه آموزش عالی به تفضیل به آن‌ها اشاره شده است؛ به طور کلی برای این مرحله باید مدارکی نظیر ترجمه رسمی مدرک لیسانس همراه با ریز نمرات چهارساله، انگیزه‌نامه، توصیه‌نامه، سوابق و مدارک تحصیلی با توجه به شرط معدل دانشگاه، مدارک شناسایی و هویتی، سوابق کاری مرتبط، و در صورت وجود سوابق پژوهشی، تحقیقاتی یا تأییدیه مقالات به زبان انگلیسی را گردآوری و ارسال کرد.

دانشجویان کارشناسی ارشد می‌توانند تا سقف 15 تا 20 ساعت در هفته مشغول به کار دانشجویی شوند و با پوشش بخشی از هزینه‌های زندگی، خود را برای بازار کار ایالات متحده آماده کنند. دانشجویان واجد شرایطی که تمایل به استغال در ساعات بیشتری دارند، باید از خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده (USCIS) مجوز دریافت کنند. داشتن سوابق تحصیلی و پژوهشی در این کشور در کنار تجربه کاری می‌تواند شرایط را برای اشتغال در آینده مهیا کند. 

تحصیل در آمریکا مقطع دکتری

مهاجرت تحصیلی آمریکا در مقطع دکتری شرایط بسیار متفاوتی با مقاطع آکادمیک پیشین دارد. برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری پیش از درخواست پذیرش تحصیلی باید با یک یا چند سوپروایز (همان استاد راهنمای رساله) از دانشگاه مورد نظر باید کمک گرفت. از استادان واجد شرایط این دانشگاه‌ها درخواست مقاضی را پذیرفتند، با نامه دریافت شده از آن‌ها می‌توان برای درخواست پذیرش تحصیلی اقدام کرد.

تحصیل در آمریکا مقطع دکتری بسته به رشته تحصیلی و قوانین آموزشی مجموعه آموزش عالی مورد نظر حدود 3 تا 6 سال است. بر خلاف مقطع تحصیلی پیشین که دانشجو در زمانی محدود اجازه اشتغال به کار دانشجویی داشت، در این بازه زمانی متقاضی اجازه کار تمام‌وقت (یعنی 40 ساعت در هفته) دارد. 

یکی از شرایط بسیار مهم جهت تحصیل در مقطع دکتری در دانشگاه های آمریکا ارائه مدرک زبان انگلیسی با نمره بسیار خوب (حداقل نمره 7 آیلتس یا 94 تافل) و ارائه حداقل دو مقاله ثبت شده به اسم متقاضی است.

افزون بر این، مدارکی همچون اصل و ترجمه رسمی و تایید شده ریزنمرات و مدارک فارغ‌التحصیلی از دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد، رزومه تحصیلی و کاری به زبان انگلیسی، انگیزه نامه SOP ، حداقل ۳ توصیه نامه از استادان و دانشگاه‌های پیشین به زبان انگلیسی و در  سربرگ دانشگاه، چکیده مقالات بین‌المللی ISI، کارنامه آزمون‌های GMAT/GRE (در صورت وجود)، و برای برخی رشته‌های مهندسی و هنری پورتفولیو (نمونه کار) برای اخذ پذیرش تحصیلی مقطع دکتری دانشگاه های آمریکا مورد نیاز است.

باید توجه داشت که اخذ پذیرش مقطع دکتری باید از موسسات آموزش عالیِ تحقیقاتی دریافت شود تا برای درخواست ویزای تحصیلی آمریکا اعتبار داشته باشد. نامه پذیرش تحصیلی از سایر دانشگاه‌های آمریکا (که مراکز تحقیقاتی به حساب نمی‌آیند) فاقد اعتبار و ارزش علمی است.

رشته های تحصیلی برای تحصیل در آمریکا 2023

تحصیل پزشکی در آمریکا

بر اساس قوانین آموزشی ایالات متحده، طول دوره پزشکی دانشگاه‌های آمریکا چهار سال است که به دو قسمت پیش‌بالینی و بالینی تقسیم می‌شود. پس از این دوره 4 ساله، دانشجو وارد دوره رزیدنتی و تخصص می‌شود که روی هم ۳ تا ۷ سال طول می‌کشد. در صورت تمایل دانشجو می‌تواند در دوره فیلوشیپ هم به مدت یک تا ۴ سال تحصیل کند.

همان‌طورکه می‌دانید، مدرک فارغ‌التحصیلی این رشته از دانشگاه های آمریکا در تمام کشورهای نامی جهان ارزش علمی و اعتبار بسیاری دارد؛ به همین دلیل متقاضیان مهاجرت تحصیلی در ایت رشته، طول دوره، شرایط دشوار پذیرش تحصیلی و هزینه‌های تحصیل را به جان می‌خرند تا آینده شغلی و تخصصی خود را تضمین کنند.

متقاضی تحصیل در آمریکا در رشته‌های زیرمجموعه علوم پزشکی باید پس از اتمام دوره متوسطه در کالج پزشکی به تحصیل بپردازد و دروس پیش‌نیاز را بگذراند. این دوره در بسیاری از کالج‌های ایالات متحده برگزار می‌شود اما دانشجو می‌تواند در کشور مبدا هم در یک دوره کارشناسی در رشته مربوطه را بگذراند تا مدرک فارغ‌التحصیلی آن‌را جایگزین مدرک کالج پزشکی کند.

در دوره کارشناسی 4 ساله دانشجو باید دورس پایه علوم پزشکی ایالات متحده مانند بیولوژی یا زیست، شیمی عمومی و شیمی ارگانیک را بگذراند. پیش نیازهای دروس پزشکی در هر دانشگاهی متفاوت است؛ در برخی دانشگاه های آمریکا درس‌های است ریاضیات، زبان انگلیسی، و علوم پایه و علوم انسانی هم به عنوان پیش‌نیاز در نظر گرفته می‌شوند.

پیش از درخواست پذیرش تحصیلی، متقاضی تحصیل پزشکی در دانشگاه‌های آمریکا باید در آزمون ورودی شرکت کند؛ آزمونی که برای این رشته در نظر گرفته می‌شود، آزمون MCAT نام دارد که فرم اختصار عبارت  Medical College Admission Test است.

در این آزمون 5 ساعته که اغلب به صورت آن‌لاین برگزار می‌شود، شامل چهار بخش است؛ اصول شیمیایی و فیزیکی سیستم های زیستی، مهارت‌های تجزیه و تحلیل بحران و استدلال (MCAT CARS)، اصول روانشناختی، اجتماعی و زیست شناختی رفتار،  اصول بیولوژیکی و بیوشیمیایی سیستم های حیاتی.

طبق قوانین این آزمون استاندارد متقاضیان تحصیل در رشته‌های علوم پزشکی می‌توانند سه بار در یک سال، چهار بار در یک دوره دو سال پی در پی، و هفت بار در طول عمر خود در این آزمون شرکت کنند. برای ثبت نام در این آزمون باید به سایت آزمون ورودی کالج پزشکی مراجعه کرد. برخی کالج‌های پزشکی دوره‌های آمادگی آزمون را نیز برگزار می‌کنند.

به طور کلی تحصیل در آمریکا در رشته پزشکی در چهار مرحله صورت می‌گیرد؛ اخذ دیپلم متوسطه با نمره معدل بسیار خوب ( + 3.8 GPA)، اتمام دوره کارشناسی 4 ساله پیش‌نیاز رشته پزشکی، قبولی در آزمون MCAT، درخواست پذیرش از دانشگاه های آمریکا از طریق سایت رسمی موسسه آموزشی یا پورتال AAMC. و در نهایت اخذ ویزای تحصیلی آمریکا.

دانشجویان در طول دوران تحصیل در پایان هر یک از مراحل باید در آزمون USMLE شرکت کنند و با دریافت مدرک پایانی دوره، در دوره بعدی ادامه تحصیل دهند. این آزمون‌ها به صورت سراسری برگزار می‌شود و در پایان برد پزشکی و مجوز کار را به دانشجویان اعطا می‌کند.

دانشگاه هاروارد، دانشگاه استنفورد، دانشگاه جان هاپکینز، دانشگاه کالیفرنیا در لس‌آنجلس و سان فرانسیسکو، دانشگاه یاله و انستیتوی ماساچوست از جمله برترین دانشگاه‌های جهان و آمریکا در رشته‌های زیرمجموعه علوم پزشکی محسوب می‌شوند.

تحصیل مهندسی در آمریکا

یکی از پرتقاضاترین رشته‌های مورد توجه متقاضیان مهاجرت تحصیلی، تحصیل مهندسی در دانشگاه های آمریکا است. بسته به نوع رشته مورد نظر در برخی دانشگاه‌ها آزمون ورودی در نظر گرفته نشده اما برای تحصیل در دانشگاه‌های دولتی ایالات متحده باید در آزمون‌های GMAT یا GRE شرکت کرد و با کسب امتیاز لازم از این آزمون برای اخذ پذیرش تحصیلی اقدام کرد.

علاوه‌بر نمره آزمون GMAT یا GRE، نمره آزمون زبان انگلیسی نیز در پذیرش متقاضیان مهاجرت تحصیلی نقش مهمی را ایفا می‌کند. نمره زبان باید 6 به بالا در آزمون آیلتس یا معادل آن در دیگر آزمون‌های بین‌المللی باشد. برای تحصیل در مقاطع بالاتر، نمره زبان بالاتری نیز مورد نیاز است.

متقاضیانی که نمره بالایی در آزمون‌های بین‌المللی کسب کنند، می‌توانند با دریافت بورسیه تحصیلی بخشی از هزینه‌های تحصیل و حتی زندگی در ایالات متحده را پوشش دهند. علاوه‌بر این، متقاضی می‌تواند در حین تحصیل مشغول به کار پاره‌وقت شود و بخشی از هزینه‌های تحصیل در آمریکا را پوشش دهد.

از جمله بهترین دانشگاه‌های جهان در ایالات متحده برای تحصیل در رشته‌های زیرمجموعه علوم مهندسی می‌توان به دانشگاه میشیگان، دانشگاه ام آی تی، دانشگاه برکلی، دانشگاه استنفورد، دانشگاه پردیو و دانشگاه کالیفرنیا اشاره کرد.

اخذ پذیرش تحصیلی دانشگاههای آمریکا نیاز به شرکت در آزمون ورودی دارد.

هزینه تحصیل در آمریکا

همان‌طور که می‌دانید، بهترین دانشگاه‌های جهان در کشور آمریکا قرار گرفته‌اند؛ از طرفی دیگر، میزان شهریه دوره تحصیلی نیز به رتبه موسسه آموزشی و همچنین مقطع تحصیلی بستگی دارد. بنابراین می‌توان حدس زد که شهریه موسسات آموزش عالی در ایالات متحده به نسبت دیگر کشورهای مهاجرپذیر مانند کانادا بیشتر است.

شهریه و هزینه تحصیل بستگی به نوع موسسه آموزشی، مقطع تحصیلی و رشته تحصیلی دارد؛ به طور متوسط تحصیل در مقطع کارشناسی 24 هزار تا 32 هزار دلار، مقطع کارشناسی ارشد 30 هزار تا 35 هزار دلار و تحصیل در مقطع دکتری 11 هزار تا 30 هزار دلار متغیر است. 

گران‌ترین رشته‌های تحصیلی در ایالات متحده رشته‌های مدیریت کسب‌وکار با شهریه 48 هزار تا 60 هزار دلار، رشته‌های پزشکی (دوره 7 ساله) 30 هزار دلار تا 200 هزار دلار، و تحصیل در رشته‌های علوم مهندسی حدود 40 هزار تا 60 هزار دلار تخمین زده می‌شود. 

ایالات متحده از شهرهای بزرگ و کوچک بسیاری تشکیل شده که هزینه زندگی در هر یک با دیگری بسیار متفاوت است. به دلیل وسعت خاک این کشور تفاوت بسیار فاحشی در هزینه‌های زندگی وجود دارد. البته سبک زندگی افراد نیز در این مسئله بسیار تاثیر گذار است؛ با این همه حداقل هزینه‌های زندگی سالانه برای دانشجویان بین‌المللی در این کشور حدود 35 هزار دلار اعلام شده است.

با احتساب هزینه‌های زندگی و شرایط پذیرش تحصیلی موسسات آموزشی این کشور و از همه مهم‌ترین شرایط ارائه ویزای تحصیلی آمریکا برای دانشجویان ایرانی، تحصیل در آمریکا را به هدفی بزرگ برای مشتاقان تبدیل کرده است. 

شاید شرایط بسیار پیچیده‌ای پیش روی علاقمندان به این امر وجو داشته باشد، اما در صورت واجد شرایط بودن هیچ مانعی پیش روی علاقه و هدف شما وجود ندارد. همکاران ما در بخش اعزام دانشجو موسسه مهاجرتی لتسگو یونی یاوری قابل اعتماد برای شما هستند.